Meistä

10 vuotta sitten sanapari ”ruoka ja riippuvuus” oli huonosti tunnettu. Tuolloin syömishäiriöitä jo tunnistettiin, samoin esimerkiksi päihde- ja peliriippuvuutta. Kuitenkaan ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta ei tiedetty terveydenhuollossa paljoakaan, vaikka tutkimustietoa aiheesta alkoi jo olla, ja ilmiöstä kärsivien ihmisten määrä kasvoi koko ajan.

Vuonna 2014 silloinen Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi Ruoka ja riippuvuus -projektille ensimmäisen rahoituksen, jota STEA myöhemmin jatkoi vuoteen 2020 asti. Hankkeet toimivat Myllyhoitoyhdistys ry:n alla. Toimiva ry:n Ähky -hanke on jatkoa aiemmalle toiminnalle, ja mukana on samoja henkilöitä kuin Ruoka ja riippuvuus -hankkeessa.

Ähky ja sen juuret ovat syntyneet halusta auttaa hallitsemattomasta syömisestä kärsiviä ihmisiä. Ähkyssä etsimme parhaita keinoja syömisen hallinnan parantamiseksi sekä kokemuksellista että tutkimustietoa hyödyntäen. Jatkuva kehittäminen sekä aito kohtaaminen ovat keskeisiä asioita työssämme. Myös kotipesämme Toimiva ry:n arvot yhteistyö, myötätunto ja ammatillisuus ovat mukana kaikessa toiminnassamme.

Tiimi

Naisen kasvot.
Sanna Runsala

Toiminnanjohtaja,
projektipäällikkö,
Ähky-hanke

KTM
Yhteisöpedagogi (YAMK)
Pedagoginen pätevyys

sanna.runsala@toimiva.fi
+358 40 0438122

Naisen kasvot.
Taru Hyvärinen

Ravitsemusasiantuntija

TTM

taru.hyvarinen@toimiva.fi
+33 6 10 76 66 33

Naisen kasvot.
Suvi Björkqvist

Projektiasiantuntija

Sairaanhoitaja (YAMK)

suvi.bjorkqvist@toimiva.fi
+358 40 5724993

Naisen kasvot.
RIIKKA NISKANEN

Ravitsemusasiantuntija

ETM
Tohtorikoulutettava (HY)

riikka.niskanen@toimiva.fi
+358 40 5426740

Yhteistyökumppanit

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Vieritä ylös